Нашата
История

ФРАНКЩАЛ започва своята дейност в далечната 1880 година. Благодарение на неизчерпаемия ентусиазъм на фамилията Явор и изгражданите с годините партньорски взаимоотношения с най-големите европейски производители в областта на черната металургия, фирмата се утвърждава на пазара за стомана като сигурен и надежден доставчик и партньор. В днешни дни фамилното предприятие ФРАНКЩАЛ е с водещи позиции в областта на търговията с изделия от стомана и представителства в общо девет европейски страни. Седалището на фирмата се намира във Виена, а централният офис и внушителната складова и логистична база на фирмата за територията на Австрия, с обща от на 50 000 м. се помещавав в Гунтрамсдорф, на около 10 километра  южно от Виена.

20

19

20

16

Стомана - вече и онлайн

Стартиране на уеб магазина на Frankstahl thesteel.com

20

14

Продължаване историята на Франкщал

Господин Ервин Явор, преотстъпва официално управлението на компанията на неговия син господин Марсел Явор, който я управлява повече от десетилетие.

20

12

Frankstahl придобива Богнер Еделщал

Frankstahl придобива 100 млн. Евро нетна стойност от бизнеса на Bogner Edelstahl в 5 държави. Чехия, Полша, Унгария, Румъния и Босна-Херцеговина.

20

08

Frankstahl Romania

През 2008г. е основана фирма Frankstahl Romania.

20

07

Следващото разширяване в Югоизточна Европа

FRANKSTAHL придобива търговската единица за стомани на Хелиос Метъл Сентър в Пловдив. Дейността на FRANKSTAHL в България стартира през юли 2007 г.

20

06

Четвърто съвместно предприятие

През 2006 г. се полагат основите за започване на оперативно разширение в Румъния. Офисите и складовете на съвместното предприятие, което отново е основано с AluKönigStahl, се намират в Букурещ.

20

02

Трето съвместно предприятие

През 2002 г. се създава третото съвместно предприятие в Словакия. Предприятията на фирмата се намират в град Сенец, на около 20 км източно от Братислава, и имат закрита складова площ от 12000 кв.м.

20

01

Второ съвместно предприятие

В съответствие с успешния чешки модел, второто съвместно предприятие с компанията AluKönigStahl е официално открито в Унгария. KönigFrankstahl се намира в Будапеща и разполага със закрита складова площ от около 10 000 квадратни метра.

19

99

Първото съвместно предприятие

Frankstahl започва съвместна дейност с компанията AluKönigStahl. Първото съвместно предприятие, ALUKÖNIGFRANKSTAHL, е основано в Чешката република. Притежава покрита складова площ, която възлиза на 9 000 квадратни метра.

19

97

Първа придобивка

През 1997 г. към групата FRANKSTAHL се присъединява Friedrich Hirnböck LTD със седалище в Залцбург. През октомври 2004 г. компаниите се сливат и формират FRANKSTAHL Rohr- und Stahlhandel. Складовите помещения и офиса за продажби в Nußdorf Salzburg започват да обслужват Западна Австрия и Бавария, Германия.

19

94

Отвъдморски бизнес

Търговската компания FRANKSTAHL в Прага се фокусира върху бизнеса с изграждането на международни тръбопроводи. Фирмата получава клиенти на всеки континент.

19

86

Втори ход

Не изминават и седем години, когато се разбира, че капацитета на базата е изчерпан и не е в състояние да се справи с бързия растеж на FRANKSTAHL. Това налага закупуването на нова по-голяма логистична база в Гуантрамсдорф, южно от Виена, от 50 000 квадратни метра, която от средата на 1986 година започва своята дейност.

19

79

Първи ход

Като резултат от изминалото десетилетие фирмата бележи значителен ръст и базата във Виена става крайно недостатъчна за по-нататъшно развитие. Изгражда се нова база в Тракирхен и през 1979 г. се изместват от Виена.

19

69

Бизнесът на семейство Явор

Като 21-годишен студент Ервин Явор поема фабриката за фланци „Бела Франк” от вдовицата на Бела Франк и от тук започва забележителната история на Франкщал. Оттогава той изгражда силна и уникална компания, която се утвърждава като лидер на пазара не само в Австрия, но и на международно ниво, като основава филиали в 9 страни е Европа.

18

80

Там, където започнахме

Компанията за фланци Франкщал е основана от Бела Франк във Виена.

Frankstahl използва "бисквитки", за да ви предостави възможно най-доброто потребителско изживяване в сайта. Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". По-подробна информация може да прочетете в настоящата Декларация за поверителност